Chris Barnes

 

Chris Barnes, født 25 Februar 1970 i Topeka, USA, er en amerikansk profesjonell bowler som for tiden spiller i Professional Bowlers Association Tour. Barnes har en karriere som strekker seg over nesten 20 år og han er en av de mestvinnende utøverne gjennom tidene. Han har i tillegg gjort opptredener som kommentator og var med i filmen “A league of ordinary gentlemen” fra 2007. Barnes er gift og har to sønner; tvillingene Troy og Ryan. Barnes’ kone er selv en habil bowlingspiller og har deltatt på en rekke internasjonale turneringer. Sammen har ekteparet siden 2005 vært vertskap for sin egen turnering, Barnes Thanksgiving Classic youth scholarship tournament, i Dallas, Texas. Det meste handler med andre ord om bowling i familien Barnes.

 

Karriere

Chris Barnes fattet interesse for bowling allerede som 3-åring, da hans far og onkel tok ham med på den lokale bowlinghallen i Topeka. Både hans far og onkel var ivrige bowlingspillere, dog kun på amatørnivå. Barnes gikk på Topeka High School og senere Wichita State University der han spilte på collegelaget i bowling. Barnes var medlem av Team USA i fire år. Barnes startet sin profesjonelle karriere i 1998 i en alder av 18 år gammel og det tok ikke lang tid før han gjorde seg bemerket. I sitt første år som profesjonell bowlingspiller vant han nemlig PBA Rookie of the Year Award. Allerede to år senere hadde han vunnet sin første store turnering og en pengepremie på 100 000 dollar, ikke verst for en 20-åring. På privaten gikk det også strålende. Barnes hadde møtt sin fremtidige kone allerede på high school og i 1999 giftet de to seg. To år senere kom tvillingguttene Troy og Ryan til verden. Med både et profesjonelt- og et privatliv som gikk på skinner, lå verden for Barnes’ føtter.

Barnes, som er en høyrehendt spiller, har i løpet av sin karriere så langt vunnet hele 18 PBA Tour titler og raket inn over 2.2 millioner dollar i premiepenger. Barnes er en av kun seks spillere som har klart å vinne “trippelkrona” (triple crown), noe som vil si at han i en og samme sesong vant U.S. Open, PBA World Championship og PBA Tournament of Champions. Til dags dato har Barnes klart å oppnå 55 perfekte 300 spill i PBA-konkurranser, inkludert i en av PBAs nasjonalt tv-sendte 300-spill.

 

Internasjonal suksess

I tillegg til sin suksess i PBA, har Barnes også oppnådd mye på den internasjonale scenen. Han vant World Tenpin Masters i 2006 og nådde semifinalen året etter. I 2008 var han tilbake i finalen, men tapte for Guy Caminsky fra Sør-Afrika. Han har også gjort det godt i lagkonkurranser, blant annet i 2009 da han var med på laget som tok alle 6 gullmedaljene under the Pan American Bowling Confederation (PABCON) Championships.

 

Oppturer og nedturer

Barnes er også en ganske så habil triksebowler, faktisk så regnes han blant de aller beste på touren i dag. Han har gjort “the Flying Eagle” flere ganger enn noen andre, men hans kanskje aller beste triks er å bowle med feil hånd, altså venstre hånd. Barnes har vunnet flere triksekonkurranser, blant annet så vant han the Miller High Life Skills challenge, noe som gjorde han hele 20.000 dollar rikere. I 2006 deltok han i PBA Skills challenge, og kom helt til semifinalen før han røk ut mot han som senere vant hele konkurransen; Norm Duke.

Det eneste som mangler i medaljeskapet til Chris Barnes, er en gullmedalje i USBC Masters. Barnes har kvalifisert seg og vært førsteseedet i konkurransen hele tre ganger, men har aldri klart å nå helt til topps.

Privacy Policy