Odds på bowling

Bowling er et populært spill i Norge og mange andre land, og spilles både av den typiske familien som er ute for å ha det moro samt de profesjonelle hvor det står store pokaler på spill. Den mest vanlige formen for bowling er det som kalles for Ten-pin bowling. Det er gjerne denne type bowling du møter i den lokale bowlinghallen. Her gjelder det å rulle en bowlingkule ned langs en bowlingbane i tre, og så forsøke å velte så mange av de 10 kjeglene som mulig i første forsøk. Klarer du å slå ned alle de 10 kjeglene i første runde slår du det som kalles for en streik. Lykkes det ikke i første runde, så får du enda et forsøk til å velte de kjegler som står igjen. Klarer du dette får du en såkalt «spare».

 

Bowlingballen som brukes i bowling har vanligvis et tommelhull samt hull til 2 andre fingre boret inn i ballen. Ballvekten varierer betydelig for å gjøre sporten attraktiv for folk i alle aldre, og det er enda mulig for små barn å bruke spesielle ramper slik at ballen får nok fart.

 

Litt historie

Bowlingen som vi kjenner den i dag kommer hovedsakelig fra den tyske varianten Kegelspiel, eller kegeling, som brukte 9 kjegler i en diamantformasjon. Presis når spillet ble oppfunnet er vanskelig å si, men spillet kom til USA på begynnelsen av 1800-tallet og det er herfra det for alvor har spredd seg til hele verden. Det finnes et maleri som menes å være fra 1810, og her ses en gruppe med briter som leker ute med en trekantet formasjon med 10 kjegler og en ball. Det er det første håndfaste beviset på sporten slik vi kjenner den.

 

I begynnelsen ble bowling ansett som en sport for overklassen, men dette har endret seg til å bli en sport for absolutt alle. Der det er sport er det ofte også spill i en eller annen form. Det kan derfor ikke overraske så mange at det også er mulig å spille på bowlingkamper.

 

Odds på bowling

Tidligere var spill og bowling mer eller mindre to ulike verdener. Men etter hvert som fler og fler har begynt å spille på mange ulike sportsgrener, så har det også endret seg innen bowling. I dag finnes det mange ulike ligaer innen bowling, både her hjemme og rundt om i verden samt store mesterskaper hvor det er mulig å satse på vinneren av enkelte kamper samt mesterskaper. Fordelen med å plassere en innsats på bowling er at det gir liv til spillet og ikke minst gjør det hele litt mer spennende.

 

Det finnes flere nettsteder hvor du kan satse på igangværende kamper og sjekke ut odds på hvilket lag som vinner en kamp og samtidig finne resultatene på de kamper du har spillet på. Strike Pot er en annen måte du kan satse på. Her satser du på hvor mange strikes det blir i løpet av en match, og vinneren av potten er den som kommer nærmest riktig antall.

 

Belønningene venter

Spill på bowling er relativt nytt på mange nettcasinoer, men det er helt sikkert verdt et forsøk. Bowling er et spill som folk flest liker, og når man ikke kan spille selv hele tiden kan man like gjerne plassere enn innsats på andre som spiller og kanskje tjene litt penger på det. Det er med til å gi deg spenning mens du holder på med andre ting, og belønningene er like gode som når du satser på andre typer spill. Fordelen med bowling er at du som regel finner kamper som er tilgjengelig hele tiden, spesielt siden det er en sportsgren som har blitt populær over det meste av verden.

Privacy Policy