Tore Torgersen

Tore Torgersen, født 10 September 1968, er en profesjonell bowler som kommer fra Stavanger, Norge. Han er for tiden bosatt i Kungsbäcka i Sverige, og spiller både for BK Skrufscha (Sverige) og Trondheim Bowlingklubb (Norge). Torgersen ble tatt opp på landslaget i bowling i 1999 og har spilt der siden. Blant hans største høydepunkt karrieremessig, kan man nevne at han vant verdensmesterskapet i «All-Event» i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater i 1999. Han har i tillegg bowlet i den prestisjefylte Weber Cup hele tre ganger, hvorpå han har vunnet to av de. På hjemmebane i Norge har han vunnet en rekke Norgesmesterskap, både i single og double. Tore Torgersen er Norges desidert mest suksessrike bowlere gjennom tidene, både nasjonalt og internasjonalt.

 

Tidlig liv og karriere

Tore Torgersen ble født i Stavanger i 1968 og fikk virkelig øynene oppe for bowlingsporten i en alder av 10 år. Som mange barn, var han av og til på den lokale bowlinghallen sammen med foreldrene sine eller venner og han skjønte tidlig at han hadde en skikkelig teft for spillet. Han begynte å delta på juniorturneringer i Stavanger og allerede som 12-åring vant han sitt første lokale mesterskap. Derfra gikk veien videre til det regionale mesterskapet og Torgersen klarte en imponerende 4. plass. Da skjønte han at dette var noe han ville satse på og begynte å trene mer målrettet. Det skulle ikke ta lang tid før treningen ga uttelling, for allerede året etter vant han det regionale mesterskapet. Nå skulle han legge Norge for sine føtter og gjorde det til gangs i sitt aller første junior-NM. Gull ble det både i single og double, noe som skulle bli ganske så standard for Torgersen når han deltok på nasjonale mesterskap. I 1995 vant Torgersen sitt første store internasjonale mesterskap da han tok gull i World Cup turneringen i Hermosillo, Mexico. Han gjorde det også godt i World Tenpin Masters i Dagenham i England i 1996, da han tok en imponerende andreplass. Høydepunktet kom i 1997 da han ble Europamester i Nottingham i England i 1998. Men han hadde, tross ganske gode resultater, ikke fått det helt store gjennombruddet. Det skulle komme året etter, i 1999.

 

Gjennombruddet og PBA

Det store internasjonale gjennombruddet til Torgersen kom det året han ble tatt opp på det norske landslaget. 1999 var året og Torgersen var 31 år gammel, noe som i mange profesjonelle sportsgrener er noe gammelt til å få et gjennombrudd, selv også i bowlingsporten. Året startet med seier i World Tenpin Masters i Milton Keynes i England. Gullmedaljen gjorde at Torgersen ble tatt opp på det norske landslaget og da åpnet en verden av dører seg. Det har seg nemlig slik at for å kunne delta på de store internasjonale turneringene, så må man representere et land. Så da landslagsplassen var sikret, var det Torgersen sin tur til å skinne. Dette året vant han en rekke mesterskap og konkurranser, men høydepunktet var seieren i “All Event” i Abu Dhabi. Torgersen ble dermed den første norske verdensmesteren. VM-gullet gjorde til at Torgersen ble medlem av PBA (Professional Bowling Association) og fikk delta på en rekke PBA-turneringer. Torgersen klarte dessverre aldri å gjenta eller å toppe suksessen i Abu Dhabi, men kan se tilbake på en lang og suksessfull karriere. Utover de prestasjonene vi allerede har nevnt, kan Torgersen også med god grunn skryte av:

2004: World Masters-gull
2002: World Masters-gull
1998: World Masters-gull
2001: World Masters-sølv
2000: World Masters-sølv
2005: World Masters-semifinalist

Privacy Policy