World Cup

 

World Cup i bowling avholdes hvert år og består av en serie turneringer rundt om i verden. World Cup blir arrangert av WTBA (World Tenpin Bowling Association) i samarbeid med en tildelt arrangør som velges hvert år. I år er vi så heldige å være arrangør, så det vil bli avholdt en rekke World Cup konkurranser rundt om i Norge den kommende sesongen. Det hele sparkes i gang på Veitvet Bowling Senter i Oslo den 3. Oktober, og da kommer bowlingstjerner fra hele verden til hovedstaden. Dette er et arrangement du ikke vil gå glipp av!

 

For sesongen 2017/2018 vil det bli avholdt 6 kvalifiseringsturneringer og man må delta på minst 4 av disse for å kunne kvalifisere seg. I hver turnering gis det poeng til de 45 beste i hver klasse og de 10 med best totalpoengsum (etter evnt. strykninger) går videre til World Cup. Det spilles ikke med handicap i individuelle klasser og man følger amerikansk spilleform etter NBFs (Norges Bowling Forbund) konkurranseregler.

Norwegian Open har de siste årene tatt imot flere av Nordens fremste bowlingutøvere. I de fem foregående årene har utøvere fra Sverige vunnet tre ganger med henholdsvis Petter Hellström fra Team Clan i 2012, James Gruffman fra Team Alingsås i 2013 og Jesper Svensson fra Team Pergamon i 2016. Videre vant Jimmy Dan Mortensen fra LBC i 2015, og vår alles Tore Torgersen fra Trondheim BK i 2015.

 

Norwegian Open

World Cup 2017/2018 sparkes i gang med Norwegian Open på Veitvet Bowling Senter i Oslo den 3 Oktober. I løpet av hele 10 dager skal det spilles ikke mindre enn 23 puljer og første pulje setter i gang på Fredag kl. 18.00. Av kjente fjes som er påmeldt til dette arrangementet, kan vi nevne Team Malaysia-utøver Zulmazran Zulkifli. I tillegg til Zulkifli vil Team Irland-utøver Christopher Sloan også entre ”laminaten”. Vi kan med glede også ønske velkommen til flere av våre nordiske venner, som Jimmy Dan Mortensen, Ida Andersson, Nina Flack og Arnar David Jonsson, tar turen til Veitvet og Oslo. Videre er det en glede for oss at Team Island har valgt å legge sin oppkjøring til VM i Las Vegas til Oslo og Veitvet.

 

Vi har selvsagt stor tro på våre egne spillere i år. På herresiden har lagkaptein Arve Haraldsen markert seg stort på den internasjonale scenen det siste året, spesielt med en finfin 3.plass i Dubai Open. Med seg på laget har han blant annet Espen Isaksen fra Kristiansund Bowlingklubb og Kristian Hjertsen fra Trondheim Bowlingklubb, begge har flere topp-10 plasseringer i internasjonale turneringer de siste 3 årene. Det eneste vi virkelig savner nå er at en nordmann står øverst på pallen og det har vi store forhåpninger om at skal skje denne sesongen.

På kvinnesiden er det spesielt Ida Markussen vi holder et ekstra godt øye med. Markussen gjorde det veldig sterkt under World Cup for juniorer i fjor og har i år tatt steget opp til seniornivå. Vi er spente på om hun kan fortsette suksessen fra i fjor, men hun har alle forutsetninger for å kunne klare det.

Det blir uansett et spennende arrangement på Veitvet som vi gleder oss voldsomt til. Dette er forøvrig første gang at World Cup blir arrangert i Norge, så noe nerver har vi også.

 

Senere konkurranser

Etter arrangementet på Veitvet blir det arrangert følgende World Cup konkurranser i 2017/2018 sesongen:

12-19 November: “Holmen Open”, Holmestrand Bowlingklubb, Holmestrand

02-10 Januar: Nyttårsbowling”, Gjøvik Bowlingklubb, Gjøvik

22-28 Februar: “Arctic Bowling”, Troms Bowlingklubb, Tromsø

15-19 Mars: “Lucky Bowling”, Drammen Bowlingklubb, Drammen

20-29 April: “Easter Bowling”, Bergen Bowlingklubb, Bergen

18-29 Mai: The Grand Final”, Trondheim Bowlingklubb, Trondheim

 

Privacy Policy